УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Весна Живановић – “И овог пролећа…”

Изложба “И овог пролећа…” Весне Живановић од 21. маја до 2. јуна 2019. године у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

И овог пролећа…

Савремено друштво диктира мноштво различитих трендова, не функционалних и неносивих одевних предмета. Сходно томе је настала колекција пролеће лето 2019. која представља хаљине израђене од природних материјала: свиле, муслина, сатена, свиленог тафта, као и вештачких :органдина и чипке.
Природа, боје и детаљи из ње, увек подстичу на стварање таквих хаљина. Хаљине које формом и колоритом представљају носиву елеганцију и женственост. Заступљене су тиркизна, фусиа, нијансе црвене, зелене. Материјали су једнобојни, али са штампаним флоралним мотивима у јарком колориту који асоцирајуна буђење и лепршавост пролећа.

Биографија:

Весна Живановић рошена 1974. Дипл. инг дизајна за обликовање одеће и текстила.
Образовање: Средња школа за дизајн “Богдан Шупут”, Нови Сад
Висока текстилна струковна школа Београд
Технички факултет “Михајло Пупин”, Зрењанин
Област уметничког деловања: Модни дизајнер, илустратор, предавачки рад, стилиста.
Учествовала на многобројним модним манифестацијама, излагала на изложбама, самостално и колективно. Члан УПИДИВ-а од 2011. године секција за савремено одевање.

Каталог изложбе можете погледати на Иссуу или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.