UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Vesna Živanović – “I ovog proleća…”

Izložba “I ovog proleća…” Vesne Živanović od 21. maja do 2. juna 2019. godine u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

I ovog proleća…

Savremeno društvo diktira mnoštvo različitih trendova, ne funkcionalnih i nenosivih odevnih predmeta. Shodno tome je nastala kolekcija proleće leto 2019. koja predstavlja haljine izrađene od prirodnih materijala: svile, muslina, satena, svilenog tafta, kao i veštačkih :organdina i čipke.
Priroda, boje i detalji iz nje, uvek podstiču na stvaranje takvih haljina. Haljine koje formom i koloritom predstavljaju nosivu eleganciju i ženstvenost. Zastupljene su tirkizna, fusia, nijanse crvene, zelene. Materijali su jednobojni, ali sa štampanim floralnim motivima u jarkom koloritu koji asocirajuna buđenje i lepršavost proleća.

Biografija:

Vesna Živanović rošena 1974. Dipl. ing dizajna za oblikovanje odeće i tekstila.
Obrazovanje: Srednja škola za dizajn “Bogdan Šuput”, Novi Sad
Visoka tekstilna strukovna škola Beograd
Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin”, Zrenjanin
Oblast umetničkog delovanja: Modni dizajner, ilustrator, predavački rad, stilista.
Učestvovala na mnogobrojnim modnim manifestacijama, izlagala na izložbama, samostalno i kolektivno. Član UPIDIV-a od 2011. godine sekcija za savremeno odevanje.

Katalog izložbe možete pogledati na Issuu ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.