UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Sanja Lončar – “TAČKA ZAREZ”

Izložba “TAČKA ZAREZ” Sanje Lončar od 7. do 19. maja 2019. godine u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

TAČKA ZAREZ
-od inspiracije do realizacije-
Dizajn tekstila i primena na modnim kreacijama

Savremeno, moderno društvo ovladalo je novim tehnologijama, koje su postale naša svakodnevica, i veliki deo komunikacije neosetno se preneo u elektronski oblik. Ipak, pravopis nije za odabrane , već neophodnost koja se podrazumeva. Koristeći se različitim fontovima u elektronskoj prepisci, može se uočiti da TAČKA i ZAREZ, ti najčešće korišćeni simboli za kraj ili nastavak komunikacije, izgledaju različito.
Ova dva znaka, najčešće su predstavljani različitim geometrijskim figurama, koje sada dobijaju svoju ulogu, definišući komunikaciju u najkonkretnijem smislu a pri tom često izgledaju vrlo originalno, zahvaljujući svojim autorima, grafičkim dizajnerima.
Modni izraz je svakako jedan vid komunikacije, i kreatora i korisnika sa sobom i drugima, tako da se nameće paralela sa navedenim geometrijskim slikama, definisanim kao TAČKA I ZAREZ , koji su svojim estetikom ali i funkcionalnošću postali inspiracija i poligon za neiscrpnu modnu intervenciju dizajnera, koji se zaljubi u jedan ZAREZ!
Kolekcija TAČKA ZAREZ predstavlja mogućnost primene inicijalnog dizajna tekstila na različite materijale kao što su : saten, muslin, poliester, poliamid, til. Zahvaljujući svojoj teksturi, ovako štampani materijali omogućavaju razvoj kolekcije u različitim pravcima od Ready to wear do High fashion primene.
Predstavljeni modeli haljina i kupaćih kostima jednostavne su forme, koja ističe efekat odabranog motiva, u pozitivu i negativu, a po svom crno-belom koloritu , što je i modni infinitiv, daje još jednu simboliku komunikacije a to je crno slovo i beli papir.

Sanja Lončar

Fotografije: Branko i Nataša Vujkov

Biografija:
Sanja Lončar rođena 1964, godine, živi u Novom Sadu. Po obrazovanju Strukovni inženjer tehnologije – Smer: Dizajn i tekstilna konfekcija, završila na Visokoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu.
Dugi niz godina se bavi dizajnom tekstila i tehnikama izrade i proizvodnje različitih tekstilnih proizvoda od modnog, dekorativnog do domaće radinosti za koju je dobila i Sertifikat od ministarstva privrede Srbije – HAND MADE, za tehniku zlatovez.
Kao modni dizajner radila za domaći brand Diannafashion na programu kupaćih kostima, spavaćeg programa, donjeg veša, modnog i sportskog programa za žene i muškarce.
Član UPIDIVA od 2011. godine , u sekciji Savremeno odevanje. Do sada izlagala na zajedničkim izložbama: Izložba novih članova UPIDIV-a 2011 i FORMA 22.
Sada razvija sopstveni brand ELONSSARIA by Sanja Lo.

email: sanjaloncar1@live.ca
fb: elonssaria by Sanja Lo
instagram: elonssaria by Sanja Lo
tel: 063 8533 251

Katalog izložbe možete pogledati na Issuu ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.