УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Сања Лончар – “ТАЧКА ЗАРЕЗ”

Изложба “ТАЧКА ЗАРЕЗ” Сање Лончар од 7. до 19. маја 2019. године у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

ТАЧКА ЗАРЕЗ
-од инспирације до реализације-
Дизајн текстила и примена на модним креацијама

Савремено, модерно друштво овладало је новим технологијама, које су постале наша свакодневица, и велики део комуникације неосетно се пренео у електронски облик. Ипак, правопис није за одабране , већ неопходност која се подразумева. Користећи се различитим фонтовима у електронској преписци, може се уочити да ТАЧКА и ЗАРЕЗ, ти најчешће коришћени симболи за крај или наставак комуникације, изгледају различито.
Ова два знака, најчешће су представљани различитим геометријским фигурама, које сада добијају своју улогу, дефинишући комуникацију у најконкретнијем смислу а при том често изгледају врло оригинално, захваљујући својим ауторима, графичким дизајнерима.
Модни израз је свакако један вид комуникације, и креатора и корисника са собом и другима, тако да се намеће паралела са наведеним геометријским сликама, дефинисаним као ТАЧКА И ЗАРЕЗ , који су својим естетиком али и функционалношћу постали инспирација и полигон за неисцрпну модну интервенцију дизајнера, који се заљуби у један ЗАРЕЗ!
Колекција ТАЧКА ЗАРЕЗ представља могућност примене иницијалног дизајна текстила на различите материјале као што су : сатен, муслин, полиестер, полиамид, тил. Захваљујући својој текстури, овако штампани материјали омогућавају развој колекције у различитим правцима од Реадy то wеар до Хигх фасхион примене.
Представљени модели хаљина и купаћих костима једноставне су форме, која истиче ефекат одабраног мотива, у позитиву и негативу, а по свом црно-белом колориту , што је и модни инфинитив, даје још једну симболику комуникације а то је црно слово и бели папир.

Сања Лончар

Фотографије: Бранко и Наташа Вујков

Биографија:
Сања Лончар рођена 1964, године, живи у Новом Саду. По образовању Струковни инжењер технологије – Смер: Дизајн и текстилна конфекција, завршила на Високој школи струковних студија у Зрењанину.
Дуги низ година се бави дизајном текстила и техникама израде и производње различитих текстилних производа од модног, декоративног до домаће радиности за коју је добила и Сертификат од министарства привреде Србије – ХАНД МАДЕ, за технику златовез.
Као модни дизајнер радила за домаћи бранд Дианнафасхион на програму купаћих костима, спаваћег програма, доњег веша, модног и спортског програма за жене и мушкарце.
Члан УПИДИВА од 2011. године , у секцији Савремено одевање. До сада излагала на заједничким изложбама: Изложба нових чланова УПИДИВ-а 2011 и ФОРМА 22.
Сада развија сопствени бранд ЕЛОНССАРИА бy Сања Ло.

емаил: сањалонцар1@ливе.ца
фб: елонссариа бy Сања Ло
инстаграм: елонссариа бy Сања Ло
тел: 063 8533 251

Каталог изложбе можете погледати на Иссуу или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.