UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Војислав Терзић: Историја дизајна у Војводини (1945 -1985)

Предавање под називом “Историја дизајна у Војводини”, доајена југословенског дизајна Војислава Терзића, заинтересованој публици откриће дух прохујалог времена, које је било проткано ентузијазмом и креативним заносом послератне генерације домаћих стваралаца. Као један од ретко преосталих сведока и активних учесника, Терзић ће присутну публику одвести на саме почетке формирања ове струке на нашем простору, а онда и провести кроз готово све битније етапе њеног развоја.

Модератор:  др Здравко Рајчетић, теоретичар уметности и медија

У току преподнева радионица: Дизајнирање амбалаже за прехрамбене производе

На креативној радионици под називом “Дизајнирање амбалаже за прехрамбене производе” деца ће добити прилику да се упознају са функцијом и врстама амбалаже за прехрамбену индустрију, али и да практично раде на осмишљавању и изради ове врсте графичког производа.

Facebook | Instagram | Twitter
Веб: idVojvodina.info мејл: office@idVojvodina.info

У оквиру јавног позива “Публика у фокусу“, који је са циљем развоја публике покренула Фондација “Нови Сад 2021 –Европска престоница културе”, развијен је пројекат “Шетња кроз историју дизајна у Војводини (1945 -1985)” који низом предавања, радионица и излагачких активности тематизује појаву и развој индустријског и графичког дизајна на тлу Војводине од краја Другог светског рата до средине осамдесетих година прошлог века. Носилац пројекта је Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића у партнерству са Удружењем ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине (УПИДИВ).

Komentari nisu dozvoljeni.