UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

COMPACKED – Akademija Umetnosti Novi Sad

Izložba „COMPACKED“ AUNS od 23. aprila do 3. maja 2019. god. u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Razvojem svesti o zdravom i kvalitetnom načinu života, ljudi stiču sve veću potrebu za proizvodima napravljenih od prirodnih sirovina, koristeći se tradicionalnim tehnikama i receptima. Ručni rad i stari zanati ponovo postaju cenjeni u vremenu potpune automatizacije. Ekskluzivnost zanatskih proizvoda se ogleda i u načinu na koji su upakovani. Luksuzno opremljena ambalaža ima za cilj ne samo da štiti proizvod, već i da uz pomoć različitih štamparskih tehnika dočara posebnost proizvoda. Lokalne konditorske industrije pokušavaju da ostanu prepoznatljive na tržištu plasirajući ograničene serije proizvoda u luksuznim pakovanjima. Ambalaža postaje dokaz kvaliteta.
Cilj ovog projekta je praktično usavršavanje, ali i razmena iskustava i kreativnih pristupa studenata u polju savremenog grafičkog i industrijskog dizajna Srbije i Mađarske.

Iz kataloga:

COMPACKED

Izložba ambalaže studenata grafičkog i industrijskog dizajna Akademije umetnosti u Novom Sadu i Instituta za dizajn iz Šoprona, Mađarska (Alkalmazott Művészeti Intézet / SOE). Učesnici AUNS: Sanja Menićanin, Sofija Kamasi, Rastislav Filip, Stefan Ilić, Andrej Julher, Lazar Nikolić, Sebastijan Pap Farago.
Učesnici AMI: Fehér Zoltán, Horák Debóra, Keresztes Gyula, Kónyi-Kiss Petra. Izložbu priredili Nikola Berbakov (AUNS) i Janoš Poljak (János Poly ák, AMI). Svi radovi su realizovani tokom letnjeg semestra 2018. godine.

Katalog izložbe možete pogledati na Issuu ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.