UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Ана Попов и ученици

Изложба “Ана Попов и ученици”  од 15. маја до 3. јуна 2018. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

Ана Попов

Наставник ликовног. Члан УПИДИВ-а. Керамиком се бави од почетка седамдесетих година и од тада је имала више самосталних изложби и учествовала на низу заједничких. Двадесетак година ради керамику са одраслима, прво на Радничком универзитету у Новом Саду, а затим у свом атељеу. Са својим ученицима је више пута самостално излагала.
Негујући традиционалне форме обликује чиније, вазе, лампе, кутије и фигурине желећи да створи уникатни сувенир са уверењем да лепота керамике може допринети да свет буде лепши.
У каталогу самосталне изложбе Ане Попов, приређене у Галерији „Форма“ УПИДИВ-а 1980, новинар Влада Урбан је написао „Ако ови облици побуде неке асоцијације на чедна времена наших бака не бисте ли их радо видели као акценат прошлог времена у хладним геометријама наших станова“.

Каталог изложбе можете погледати на Issuu или у нашем BoxNet фолдеру.

Komentari nisu dozvoljeni.