УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Војислав Д. Девић – Самостална ауторска картографска изложба

Позивница

Самостална ауторска картографска изложба Војислава Д. Девића, академика МСА од 12. априла до 1. маја 2016. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

 

Биографија:
Војислав Д. Девић рођен је 1952. године у Новом Саду. Дипломирао на урбанистичком смеру Архитектонског факултета у Београду 1977. године. Специјализирао урбанизам на Универзитету ПАРИЗ ВИИИ у Сен-Денију 1982/3. године. Изабран у звање професора и академика на Међународној словенској академији наука, образовања, културе и уметности у Москви 1995. године. Од 2005. у звању саветника Географског института САНУ “Јован Цвијић” у Београду.

Истраживач,  теоретичар и практичар просторног планирања, урбанизма, архитектуре, заштите градоградитељског наслеђа, екологије, футурологије, картографије и геостратешких пројеката. Учесник на преко тридесетак стручних и научних симпозијума српског, југословенског, европског и светског нивоа са својим ауторским рефератима. Сарадник и аутор неколико десетина урбанистичких планова и пројеката. До сада је имао 9 самосталних ауторских изложби. Аутор је 8 књига и 19 вишејезичних инфо карата. Аутор је и 12 миротворних пројеката од којих је ЦЕНПАНТРАНС – ЦЕНТАР ЗА ПАНХАРМОНИЧНО ПРЕОБРАЖЕЊЕ ЧОВЕКА И СВЕТА био највећи и најзначајнији  пројекат који је Србија излагала на Светској изложби ЕКСПО 2010. у Шангају у павиљону Србије а видело га је преко 3,5 милиона посетилаца.

Члан је: Удружења примењених уметника и дизајнера Војводине, Друштва архитеката Новог Сада,  Словенског института у Новом Саду, Европског института за истраживање древних Словена у Лондону и Међународне Словенске Академије наука, културе, образовања и уметности у Москви.

Војислав Девић, академик МСА
саветник Географског института САНУ “Јован Цвијић”
управитељ Фондације „Матица мира“ Нови Сад
директор Стратег пројекта
Милоша Бајића 7, 21000 Нови Сад
064.2213.256,  021.525.303
мејл: атеље_девиц@yахоо.цом
www.идобравој.цом
www.храм-свехрисцанског-помирења.цом

Каталог изложбе можете погледати на Иссуу или у нашем БоxНет фолдеру.

Са отварања изложбе:

Фотографије: Никола Стојановић

Коментари нису дозвољени.