UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Лидија Рамач “Изрезано, насликано”

Изложба „Изрезано, насликано” Лидије Рамач од 2. до 14. јула 2019. године у галерији „ФОРМА“ Илије Огњановића 3, Нови Сад.

Из каталога

Изрезано, насликано
Дивљење и надахнуће величанственим сликама великог уметника ренесансног сликарства Сандра Ботичелија је полазна тачка за настанак ових модних илустрација колажа.
Изложбу чине две целине: модне илустрације и осликане ешарпе. Модне илустрације су изведене у колаж техници, где уклапањем папира различитих дебљина, растера и квалитета, настају хармоничне ликовне композиције модног приказа.
Акценат на илустрацијама су пера птица разних облика и боја, која дају једну посебност и оргиналност. Поједини детаљи са илустрација су пренесени на платно ешерпа, осликавајући их истом енергијом и колоритом као на модним илустрацијама.
Тако изрезано постаје насликано

Лидија Рамач рођена 1965. године. Живи у Новом Саду.
Образовање: Обликовање текстила и одевања ФНТ, Универза у Љубљани, Словенија; Средња школа за дизајн “Богдан Шупут” Нови Сад. Област уметничког деловања: Сликани текстил, модни креатор, костимограф, ткање. Дугиниз година радила на позицији модног креатора у компанији “Новитет” Нови Сад. Члан УПИДИВ-а од 1998. године, секција за текстил.Статус Самосталног уметника стекла 2017. године. Излагала на изложбама самостално и колективно. Са колекцијама за летњи и зимскипрограм наступала на многобројним модним ревијама.

Мејл: lidija.ramac@gmail.com

Каталог изложбе можете погледати на Issuu или у нашем BoxNet фолдеру.

Са отварања изложбе

Komentari nisu dozvoljeni.