UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Dušica Mihajlov “Riba i po… 42 konačni odgovor”

Izložba “Riba i po… 42 konačni odgovor” Dušice Mihajlov od 27. juna do 23. jula 2017. god. u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

Moja izložba predstavlja novu kolekciju tekstilnih predmeta i slika sa motivom RIBE, kao i nekoliko predmeta iz prethodnih kolekcija. Istraživački rad i stvaranje novog: dizajniranje, redizajniranje, recikliranje, ručna i mašinska izrada, tretiranje, bojenje, primena tekstilnih tehnika i starih zanata, rad sa prirodnim materijalima – vuna, svila, lan, konoplja, pamuk, za mene uvek predstavljaju izazov kao i konačni odgovor na pitanje ŠTA JE SMISAO ŽIVOTA Na ovaj način obeležavam 35. godina članstva u UPIDIVu, 25. godina rada kao samostalni umetnik i 15. godina rada na projektu KONOPLJA.

 

Ilustracija bicikla i fotografije: Nikola O. Stojanović
Hvala mojoj sestri Mariji Mihajlov

Biografija

Dušica Mihajlov je rođena 1953. godine u Zrenjaninu, završila je Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu. Radila je kao modni kreator u Industriji trikotaže Iteks u Iloku, u privatnim tekstilnim firmama i buticima u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine – UPIDIV od 1982. godine u sekciji za dizajn tekstila. U UPIDIV-u je bila u nekoliko navrata član upravnog odbora i predsednik Saveta za izlagačku delatnost, i radila je kao tehnički sekretar. Samostalni umetnik, bavi se dizajnom tekstila, slikarstvom i izradom unikatnih umetničkih i upotrebnih predmeta od prirodnih materijala. Ovladala je zanatima i veštinama vezanim za tekstil: tkanje, krojenje, šivenje, pletenje, vezenje, čvoričanje, heklanje. Učestvovala je u radu umetničkih kolonija. Autor i osnivač projekta POPULARIZACIJA KONOPLJE U VOJVODINI čiji je pokrovitelj Izvršno veće Vojvodine.
Osnivač je i predsednik nevladine organizacije NOVOSADSKI KREATIVNI CENTAR (NKC), koji se bavi : kulturom, obrazovanjem i ekologijom.
Učestvovala je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu i imala je više desetina samostalnih izložbi. Živi i radi u Novom Sadu.

Značajni projekti:
– NOVOSADSKA BICIKLISTIČKA MAJICA
– POPULARIZACIJA KONOPLJE U VOJVODINI (Kulpin, Novi Sad)
– NOVOSADSKA RIBA (reciklirani tekstil)
– PAPIR I TEKSTIL (od konoplje)
– KONOPLJA 2003-2007. (izložba u okviru EXIT festivala, NGO stage)
– RECIKLIRANO ZA SUVENIR GRADA (reciklirani tekstil)
– DEČIJA RADIONICA ZA CRTANJE I RECIKLIRANJE TEKSTILA
– KONOPLJA I JA (Kikinda)

Kontakt:
dusica.mihajlov@gmail.com
dusica.mihajlov@yahoo.co.uk

Katalog izložbe možete pogledati na Issuu ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.