УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Душица Михајлов “Риба и по… 42 коначни одговор”

Изложба “Риба и по… 42 коначни одговор” Душице Михајлов од 27. јуна до 23. јула 2017. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

Моја изложба представља нову колекцију текстилних предмета и слика са мотивом РИБЕ, као и неколико предмета из претходних колекција. Истраживачки рад и стварање новог: дизајнирање, редизајнирање, рециклирање, ручна и машинска израда, третирање, бојење, примена текстилних техника и старих заната, рад са природним материјалима – вуна, свила, лан, конопља, памук, за мене увек представљају изазов као и коначни одговор на питање ШТА ЈЕ СМИСАО ЖИВОТА На овај начин обележавам 35. година чланства у УПИДИВу, 25. година рада као самостални уметник и 15. година рада на пројекту КОНОПЉА.

 

Илустрација бицикла и фотографије: Никола О. Стојановић
Хвала мојој сестри Марији Михајлов

Биографија

Душица Михајлов је рођена 1953. године у Зрењанину, завршила је Средњу школу за дизајн Богдан Шупут у Новом Саду. Радила је као модни креатор у Индустрији трикотаже Итекс у Илоку, у приватним текстилним фирмама и бутицима у Новом Саду. Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине – УПИДИВ од 1982. године у секцији за дизајн текстила. У УПИДИВ-у је била у неколико наврата члан управног одбора и председник Савета за излагачку делатност, и радила је као технички секретар. Самостални уметник, бави се дизајном текстила, сликарством и израдом уникатних уметничких и употребних предмета од природних материјала. Овладала је занатима и вештинама везаним за текстил: ткање, кројење, шивење, плетење, везење, чворичање, хеклање. Учествовала је у раду уметничких колонија. Аутор и оснивач пројекта ПОПУЛАРИЗАЦИЈА КОНОПЉЕ У ВОЈВОДИНИ чији је покровитељ Извршно веће Војводине.
Оснивач је и председник невладине организације НОВОСАДСКИ КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР (НКЦ), који се бави : културом, образовањем и екологијом.
Учествовала је на групним изложбама у земљи и иностранству и имала је више десетина самосталних изложби. Живи и ради у Новом Саду.

Значајни пројекти:
– НОВОСАДСКА БИЦИКЛИСТИЧКА МАЈИЦА
– ПОПУЛАРИЗАЦИЈА КОНОПЉЕ У ВОЈВОДИНИ (Кулпин, Нови Сад)
– НОВОСАДСКА РИБА (рециклирани текстил)
– ПАПИР И ТЕКСТИЛ (од конопље)
– КОНОПЉА 2003-2007. (изложба у оквиру ЕXИТ фестивала, НГО стаге)
– РЕЦИКЛИРАНО ЗА СУВЕНИР ГРАДА (рециклирани текстил)
– ДЕЧИЈА РАДИОНИЦА ЗА ЦРТАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ ТЕКСТИЛА
– КОНОПЉА И ЈА (Кикинда)

Контакт:
dusica.mihajlov@gmail.com
дусица.михајлов@yахоо.цо.ук

Каталог изложбе можете погледати на Иссуу или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.