УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Ивана Бељански Улић – “Промене”

Изложба “Промене” Иване Бељански Улић од 31. марта до 20. априла 2016. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

Промене

Верујући у исцељујућу моћ пријатних, светлих, функционалних и складних просторних склопова, архитекта се труди да створи управо такав амбијент који ће кроз збир доживљаја дати корисницима основе стабилности и задовољства. Трансформација простора осветљена унутрашњим светлом корисника добија потпуни смисао.

Сваки простор захтева другачију перцепцију и ново креативно решење. У појединим пројектима архитектонски израз се темељи на начелима минимализма у одабиру колорита, облика и материјала, док је у другим свесно коришћена игра контраста између фрагмената целине. Трансформације које настају у простору су вишеслојне и продиру до најдубљих нивоа људске свести. Тако да се може рећи да мењајући просторе у којима људи бораве, раде и живе, ми посредно мењамо и људске животе. Иако је немогуће измерити обим и снагу деловања, кроз доживљај промењеног простора ствара се једно ново, срећније биће.

Ивана Бељански Улић

У сваком пројекту Иване Бељанске Улић доминира комуникација између боја, различитих структура, материјала, намештаја, детаља и свега онога што један архитекта може да учини да би уклопио материјално и нематеријално. Чини се да сви њени пројекти теже да негују и лековито делују на оне који у поменутим просторима бораве. Склад, хармонија, избалансираност између душе човека и душе простора. Оне се међусобно преплићу , уклапају, утичу једна на другу и заједно се мењају. Душа простора И душа човека.

Драгана Белегишанин Закић

Уласком у просторе које тако успешно „мења“ Ивана Бељански Улић, ми добијамо драгоцене пријатеље. Често, до тада хладни и негостољубиви, постају пријемчиви и срдачни, спремни да нам живот учине лепшим. Дружењем са њима и сами постајемо бољи, а наша веза дубља.

Боба и Драгољуб Перковић

Биографија

Ивана Бељански Улић је рођена у Новом Саду 1971. год.
Дипломирала је на Архитектонском факултету у Београду. Од 1997.год. ради у Новом Саду као архитекта и дизајнер ентеријера. Пројектовала је више стамбених зграда и пословних објеката, као и ентеријере стамбених, пословних и услужних простора, од којих су неки радови награђивани и публиковани.
Представљена је као архитекта, аутор реализованих објеката у Новом Саду у оквиру пројекта “WАНС – Wомен арцхитецтс оф Нови Сад”. Поводом овог пројекта одржана је трибина у Новом Саду, као и радионица на Венецијанском бијеналу “Фундаментс” 2014.год. под називом “Wхо буилт yоур цитy – Wомен арцхитецтс оф Нови Сад”.

мејл: иулиц@еxецом.еу

Каталог изложбе можете погледати на Иссуу или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.