UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Ivana Beljanski Ulić – “Promene”

Izložba “Promene” Ivane Beljanski Ulić od 31. marta do 20. aprila 2016. god. u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

Promene

Verujući u isceljujuću moć prijatnih, svetlih, funkcionalnih i skladnih prostornih sklopova, arhitekta se trudi da stvori upravo takav ambijent koji će kroz zbir doživljaja dati korisnicima osnove stabilnosti i zadovoljstva. Transformacija prostora osvetljena unutrašnjim svetlom korisnika dobija potpuni smisao.

Svaki prostor zahteva drugačiju percepciju i novo kreativno rešenje. U pojedinim projektima arhitektonski izraz se temelji na načelima minimalizma u odabiru kolorita, oblika i materijala, dok je u drugim svesno korišćena igra kontrasta između fragmenata celine. Transformacije koje nastaju u prostoru su višeslojne i prodiru do najdubljih nivoa ljudske svesti. Tako da se može reći da menjajući prostore u kojima ljudi borave, rade i žive, mi posredno menjamo i ljudske živote. Iako je nemoguće izmeriti obim i snagu delovanja, kroz doživljaj promenjenog prostora stvara se jedno novo, srećnije biće.

Ivana Beljanski Ulić

U svakom projektu Ivane Beljanske Ulić dominira komunikacija između boja, različitih struktura, materijala, nameštaja, detalja i svega onoga što jedan arhitekta može da učini da bi uklopio materijalno i nematerijalno. Čini se da svi njeni projekti teže da neguju i lekovito deluju na one koji u pomenutim prostorima borave. Sklad, harmonija, izbalansiranost između duše čoveka i duše prostora. One se međusobno prepliću , uklapaju, utiču jedna na drugu i zajedno se menjaju. Duša prostora I duša čoveka.

Dragana Belegišanin Zakić

Ulaskom u prostore koje tako uspešno „menja“ Ivana Beljanski Ulić, mi dobijamo dragocene prijatelje. Često, do tada hladni i negostoljubivi, postaju prijemčivi i srdačni, spremni da nam život učine lepšim. Druženjem sa njima i sami postajemo bolji, a naša veza dublja.

Boba i Dragoljub Perković

Biografija

Ivana Beljanski Ulić je rođena u Novom Sadu 1971. god.
Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Od 1997.god. radi u Novom Sadu kao arhitekta i dizajner enterijera. Projektovala je više stambenih zgrada i poslovnih objekata, kao i enterijere stambenih, poslovnih i uslužnih prostora, od kojih su neki radovi nagrađivani i publikovani.
Predstavljena je kao arhitekta, autor realizovanih objekata u Novom Sadu u okviru projekta “WANS – Women architects of Novi Sad”. Povodom ovog projekta održana je tribina u Novom Sadu, kao i radionica na Venecijanskom bijenalu “Fundaments” 2014.god. pod nazivom “Who built your city – Women architects of Novi Sad”.

mejl: iulic@execom.eu

Katalog izložbe možete pogledati na Issuu ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.