UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Dušica Mihajlov – Izložba

DSlika11_800px

Izložba Dušice Mihajlov od 29. decembra 2015. god. do 17. januara 2016. god. u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

Primena prirodnih materijala u savremenoj likovnoj i primenjenoj umetnosti

Vuna, svila, lan, pamuk i konoplja su savršene tekstilne sirovine primenljive u likovnoj i primenjenoj umetnosti. Za mene je umetnost igra bez prestanka, kadagod otvorim neka nova vrata, stvori se i bezbroj novih ideja. Kada sam svojeručno napravila papir od konoplje to je bilo divno otkriće sa bezbroj mogućnosti i izazova. Recikliranje, redizajniranje, ručna i mašinska izrada i dorada, bojenje, tretiranje, primena tekstilnih tehnika i starih zanata, stvaranje upotrebnih umetničkih predmeta od vune, svile, pamuka, lana, konoplje, papira, drveta i ručno izrađenog papira od konoplje i jeste osnovni cilj primenjene umetnosti. Ova izložba je retrospektiva mog višegodišnjeg rada, u skladu sa prirodom.

BIOGRAFIJA

Rođena 1953 godine. Živi u Novom Sadu. Završila je Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu, tekstilni smer. Član UPIDIVa od 1982. godine. Samostalni umetnik, bavi se dizajnom tekstila, slikarstvom, recikliranjem i izradom unikatnih umetnickih i upotrebnih predmeta od prirodnih materijala. Organizuje radionice i izložbe za decu i odrasle. Idejni je tvorac projekta Popularizacija i revitalizacija industrijske konoplje u Vojvodini, koji je pokrenut 2003. godine. Učestvovala je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu i imala više desetina samostalnih izložbi.

dusica.mihajlov@yahoo.co.uk

Katalog možete pogledati na našoj Issuu stranici ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.