УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Душица Михајлов – Изложба

ДСлика11_800пx

Изложба Душице Михајлов од 29. децембра 2015. год. до 17. јануара 2016. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

Примена природних материјала у савременој ликовној и примењеној уметности

Вуна, свила, лан, памук и конопља су савршене текстилне сировине применљиве у ликовној и примењеној уметности. За мене је уметност игра без престанка, кадагод отворим нека нова врата, створи се и безброј нових идеја. Када сам својеручно направила папир од конопље то је било дивно откриће са безброј могућности и изазова. Рециклирање, редизајнирање, ручна и машинска израда и дорада, бојење, третирање, примена текстилних техника и старих заната, стварање употребних уметничких предмета од вуне, свиле, памука, лана, конопље, папира, дрвета и ручно израђеног папира од конопље и јесте основни циљ примењене уметности. Ова изложба је ретроспектива мог вишегодишњег рада, у складу са природом.

БИОГРАФИЈА

Рођена 1953 године. Живи у Новом Саду. Завршила је Средњу школу за дизајн Богдан Шупут у Новом Саду, текстилни смер. Члан УПИДИВа од 1982. године. Самостални уметник, бави се дизајном текстила, сликарством, рециклирањем и израдом уникатних уметницких и употребних предмета од природних материјала. Организује радионице и изложбе за децу и одрасле. Идејни је творац пројекта Популаризација и ревитализација индустријске конопље у Војводини, који је покренут 2003. године. Учествовала је на групним изложбама у земљи и иностранству и имала више десетина самосталних изложби.

дусица.михајлов@yахоо.цо.ук

Каталог можете погледати на нашој Иссуу страници или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.