УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Интерни позив за идејно решење банера УПИДИВ-а

позив

Вињета: Ненад С. Лазић

У плану је да на матичном сајту отворимо страну за преузимање банера. Па се у то име позивају се сви чланови УПИДИВ-а да узму учешће у креирању идејног решења банера.

Шта је банер?

Банер (енг. Баннер, Адвертисинг, Ад) је графички приказ који се налази на истакнутом делу сајта. Најчешће се користи у маркетиншке сврхе, мада може имати и другачију намену. Банери су по правилу линкови (везе ка другим wеб локацијама) и могу имати мултимедијални карактер (слика, звук, анимација, интеракција). Најчешћи формати за израду банера су ЈПГ, ГИФ и СWФ. На комерцијалним wеб сајтовима позиције и простор предвиђен за банере се изнајмљују, док се на некомерцијалним wеб сајтовима банери обично размењују. Размена банера функционише по принципу банер за банер, а размењује се најчешће инлине ХТМЛ код, што значи да је фајл лоциран на серверу власника банера.

Пропозиције:

  1. Тема је слободна
  2. Банер мора да садржи знак УПИДИВ-а (преузети са овог линк-а ПДФ, АИ, ЕПС, ЈПГ )
  3. Дигитални формат ПНГ, ГИФ, ЈПГ, СWФ…
  4. Димензије банера 300 x 60 пx,468 x 60 пx, 728 x 90 пx, 234 x 60 пx, 180 x 150 пx, 125 x 125 пx или једноставно преузмете матрицу неког од формата са DesignersToolBox-а, Banner Creator-а, Google Support-а…
  5. Именовање банера (назив фајла): банер-име_презиме-димензије, нпр. банер-пера_периц-125x125.гиф
  6. Банер или урл-линк до њега послати на е-маил адресу УПИДИВ-а office@upidiv.org.rs или upidiv.office@gmail.com; у пољу субјецт уписати “Банер-име_презиме-димензије”.
  7. Аутор може послати кратак опис банера, нпр. идеја, тема, софтwаре и сл., максимално до 500 карактера.

За сва питања и даља појашњења обратити се УПИДИВ-у.

Коментари нису дозвољени.