UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Interni poziv za idejno rešenje banera UPIDIV-a

poziv

Vinjeta: Nenad S. Lazić

U planu je da na matičnom sajtu otvorimo stranu za preuzimanje banera. Pa se u to ime pozivaju se svi članovi UPIDIV-a da uzmu učešće u kreiranju idejnog rešenja banera.

Šta je baner?

Baner (eng. Banner, Advertising, Ad) je grafički prikaz koji se nalazi na istaknutom delu sajta. Najčešće se koristi u marketinške svrhe, mada može imati i drugačiju namenu. Baneri su po pravilu linkovi (veze ka drugim web lokacijama) i mogu imati multimedijalni karakter (slika, zvuk, animacija, interakcija). Najčešći formati za izradu banera su JPG, GIF i SWF. Na komercijalnim web sajtovima pozicije i prostor predviđen za banere se iznajmljuju, dok se na nekomercijalnim web sajtovima baneri obično razmenjuju. Razmena banera funkcioniše po principu baner za baner, a razmenjuje se najčešće inline HTML kod, što znači da je fajl lociran na serveru vlasnika banera.

Propozicije:

  1. Tema je slobodna
  2. Baner mora da sadrži znak UPIDIV-a (preuzeti sa ovog link-a PDF, AI, EPS, JPG )
  3. Digitalni format PNG, GIF, JPG, SWF…
  4. Dimenzije banera 300 x 60 px,468 x 60 px, 728 x 90 px, 234 x 60 px, 180 x 150 px, 125 x 125 px ili jednostavno preuzmete matricu nekog od formata sa DesignersToolBox-a, Banner Creator-a, Google Support-a…
  5. Imenovanje banera (naziv fajla): baner-ime_prezime-dimenzije, npr. baner-pera_peric-125x125.gif
  6. Baner ili url-link do njega poslati na e-mail adresu UPIDIV-a office@upidiv.org.rs ili upidiv.office@gmail.com; u polju subject upisati “Baner-ime_prezime-dimenzije”.
  7. Autor može poslati kratak opis banera, npr. ideja, tema, software i sl., maksimalno do 500 karaktera.

Za sva pitanja i dalja pojašnjenja obratiti se UPIDIV-u.

Komentari nisu dozvoljeni.