UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Dejan Rapajić – “Za svoju dušu”

001a

Izložba “Za svoju dušu” Dejana Rapajića od 17. do 29. novembra 2014. god. u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

BIOGRAFIJA

000 Dejan Rapaić rođen je 23.08.1950. godine u Beogradu. Diplomirao je na arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Radni odnos je započeo 1978. godine u GP “Neimar-Novi Sad„ do 1995.godine kada prelazi u JP “Poslovni prostor“ u Novom Sadu. Tokom perioda provedenog u GP „Neimar Novi Sad“ učestvovao je u izgradnji svih većih objekata od važnosti za Grad: Srpskog narodnog pozorišta, Novosadske banke na Bulevaru M.Pupina, TE-TO Novi Sad, SPENS-a, Stambenih kula na Bulevaru Cara Lazara, Doma zdravlja na Novom naselju, objekta Televizije Novi Sad, Magnetne rezonance Instituta u Sremskoj Kamenici, restauracije i crkve Svetog Nikole i Bogoslovskog seminara u Sremskim Karlovcima u svojstvu od inženjera gradilišta do jednog od direktora.
Na predlog Ministarstva zapošljava se kao Upravnik Petrovaradinske tvrđave u JP “Poslovni prostor“ gde na toj funkciji ostaje do 2002. godine, vršeći paralelno i funkciju pomoćnika tehničkog direktora Javnog preduzeća.
Radio je na poslovima izrade razvojnih i marketinških programa Petrovaradinske tvrđave, praćenju investicija na restauracijama Tvrđave kao i izgradnji objekata od važnosti za Grad Novi Sad, aktivno učestvujući u projektovanju i izvođenju na najvišem niovu.
Od samostalno projektovanih i izvedenih objekata radi najznačajniji su objekti ugostiteljsko-poslovni objekat sa apartmanima „Kesten“ u Futogu kao i vila sa bazenom za istog investitora. Bavi se duborezom, projektovanjem i izradom mobilijara kao i upotrebnih predmeta, slikarstvom i slično.

Lično angažovanje:

Član Upravnog odbora društvo arhitekata Novog Sada (8 godina),
član UPIDIV-a od 1999. godine,
Sekretar saveza arhitekata Vojvodine (8 godina),
član Upravnog odbora UPIDIV-a (4 godine),predsednik udruženja UPIDIV-a (4 godine) sa ličnim aktivnim učešćem prikazom svojih radova na izložbama „Forma“, zamenika predsednika Udruženja saveza inžinjera i teničara Vojvodne, saradnik Fakulteta Tehničkih nauka u svojstvu člana Komisije za odbranu diplomskih radova. Od kako se zna za homo sapiensa, zna se za njegove težnje da prikaže trenutke onoga što je voleo, čemu se nadao, potajno želeo, čemu je težio i koga je za to molio. Odraz početka slikarstva po zidovima pećina , izrada skulptura, upotrebnih predmeta i slično se ogleda kroz teme lova, životinja, ženskog tela, božanstava, stremeći uvek za ostvarenjem želja ali i približavanjem svojim idealima.
Kasnije kroz istoriju evolucijom čoveka identični su prikazi u raznim oblicima, tehnikama i formama koji opstaju do danas sa istim ciljem i sa istim motivima umetnika da iskažu svoja osećanja, da stvaraju ali je to uvek bilo i ostaje – „ZA SVOJU DUŠU“.

INSPIRACIJA

U OKU

U iščekivanju svetlosti,
Majčin dolazak
Paorski doručak
Za moju dragu
Sećanje na Sarajevo
Darovi prirode
Jesen stiže

GDE JE RAJ?

Sremačko je selo malo
Pred oluju
Dunave, Dunave
Nostalgija
Rubini i ravnice

KA BOGOVIMA

Dar bogova
U ekstazi
Fetus Venere
Među jednorozima
I bog stvori ženu

Sa izložbe:

SIN_7298

 

Katalog možete pogledati na našoj Issuu stranici ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.