UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Наташа Стојановић Бероња – “Прича ткана вуном”

Изложба тканих шалова “Прича ткана вуном” Наташе Стојановић Бероње од 4. до 17. децембра 2014. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

Прича ткана вуном
Изложба показује део неисцрпних могућности боје и нити на шаловима. Боја је доминантна, а преплетај је у служби боје. На то указују коришћени основни преплетаји платно и кепер. Главне карактеристике свих изло жених шалова су једноставна композиција рапорта и интензивне боје са једне стране и пригушене пастелне са друге стране. У том стварању шала, комбинација боја, разноликог предива и преплетаја чини да мекоћом мами да се додирне и огрне.

Наташа Стојановић Бероња
Рођена 1961. године, живи у Новом Саду .
У чланству УПИДИВ-а од 1988. г одине у секцији за текстил. Статус самосталног уметника има од стицања 1988. године. Завршила средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ У Новом Саду, смер дизајн текстила и одевања. Област уметничког рада је дизајн и ткање уникатних модних детаља, одевних и декоративних тканина. Излагала је на изложбама самостално и колективно.

е-маил: natasa.stojanovic.beronja@gmail.com

Каталог можете погледати на овом линку или у нашем BoxNet фолдеру.

Komentari nisu dozvoljeni.