УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Диплома ПРО

ДП_позивница_1-цопy

Међународна изложба дипломских и мастер радова из области дизајна и визуелних комуникација “Диплома ПРО” од 20. децембра 2014. до 8. јануара 2015. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

ДИПЛОМА ПРО ФЕСТ

Пред нама је још један фестивал диплома и професија примењене уметности и дизајна.
Изложба завршних радова дипломираних и мастер дизајнера графичких комуникација, инжењера графичких комуникција, дизајнера ентеријер и дизајнера костима, са три респективне високо образовне установе из Републике Словеније и Републике Србије, има за циљ представљање стасале генерације младих кадрова, који су кроз пројекте из области примењене уметности и дизајна приказали свој таленат и професионалну зрелост у решавању семантичких, техничких и проблема ефективности у процесу и методу визуелне комуникације.

Радове карактерише инвентивност првенствено у приступу и отварању материје, истраживању и изналажењу решења проблема. Ментори су де факто отвори интригантне области истраживања, а најбоље резултате показали су они који пред отвореним нису устукнули. Фантастична је дисперзија унутар области овом изложбом приказана. Очито је да се у нашим професијама епистемолошки гради изузетно сазнање које захваљујући овој и сличним смотрама имамо прилике да упознамо и искусимо. Свођењем на оно што је заједничко у изложеном, усуђујем се констатовати да су наши кадрови и ментори не бавећи се „навиканским“ приступима у уобичајеним решавањима задатака обликовања каквог предмета или пропагандног средства, у свакој појединачној тези приступили изналажењу системског решавања проблема. Оно што имамо прилику овога пута да искусимо је интројекција актуелности и проблема околине у контексту области али и граничних подручја примењене уметности и дизајна.

Размена резултата и искустава на високом академском нивоу одувек је подстицала самопроцењивање и умрежавање, чиме се јачају везе и отварају могућности укључивања у токове и упознавања са могућностима токова. Са друге стране пријатност одушевлјења у сусретима пруженим са искреном наклоношћу, велика је сатисфакција за наш педагошки рад али и рад нашег удружења. Изложбе организоване у професионалним струковним удружењима уметника примењених уметности и дизајнера, младим лјудима, дипломираним и мастерима, отварају врата институција и агенција које се са значајнијом пажњом могу упознати са раним али зрелим радовима, високим дометима селектираних, у овој генерацији, најбољих кадрова.

Урош Недељковић

 

Каталог изложбе можете погледати на овом линку или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.