УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Диплома про

Изложба идејних пројеката и професионалних резултата младих графичких инжењера и дизајнера, представља стасалу генерацију графичара кроз пројекте из области: дизајна едиторијала, корпоративног дизајна, економске пропаганде, wеб дизајна и индустријског дизајна. У својим дипломским радовима они су приказали таленат, вештину и зрелост при решавању задатака какве би пред њих изнели пропагандисти или чланови креативног тима, а затим су своје квалитете наставили да потврђују кроз прве професионалне ангажмане.

Пројекат “Диплома про” покренут је са намером да се младим дизајнерима едукованим на мултидисциплинарним студијама Графичког инжењерства и дизајна, отворе врата институција уметности, у којима се њихови графички радови могу доживети, и упоредити у изложбеном простору реалног форума.

Излагање радова младих дизајнера веома је значајно у овој фази, јер им пружа могућност да поред сопствене промоције у широј друштвеној мрежи, у њој активно партиципирају, упоредо обликујући креативну сцену. У времену и простору оштре критике и јаке конкуренције, ова изложба нам представља дипломиране инжењере графичког инжењерства и дизајна у правом светлу добре визуелне комуникације.

мр Урош Недељковиц

Коментари нису дозвољени.