UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Senka Đorđević “eCleCtic”

Izložbu “eCleCtic” Senke Đorđević možete pogledati od 29. juna do 18. jula 2021. godine, u galeriji “Forma” Ilije ognjanovića 3, Novi Sad.

Formalno otvaranje izložbe јe u utorak 29. јuna 2021. u 19 časova, uz pridržavanje epidemioloških mera koјe јe propisala Vlade Republike Srbiјe.

Iz kataloga:

Kao stil u kome nema pravila, stil koji privlači pažnju i koji traži neobičan i individualan pristup odevanju, eklektika je sve samo ne obično i uobičajeno. Za eklektičan stil  bi se moglo reći da i nije zapravo stil već je skup nekoliko različitih stilova i pravaca okupljenih pod jednim imenom. To je stil kojim se postiže nemoguće, a to je da svi različiti stilovi funkcionišu u skladu. 

U eklekticizmu nema sitnica, ovde svaki detalj na modnim kreacijama naglašava stil. Svetlije boje, koje izazivaju želju za uživanjem u životu, kombinacija stvari iz različitih stilova prikazuju način da se međusobno dopunjuju. Postalo je jasno da eklekticizam izbegava monotoniju, uz njegovu pomoć nastaje nov izgled za razliku od bilo čega. Eklektični stil u svetu mode daje nam „vetar u leđa“ da budemo ono što jesmo, na način na koji nam prija.

Cilj izložbe je prikaz modnih kolekcija na nedelji mode SERBIA FASHION WEEK, takmičenje FASHION TALENT DESIGNER COMPETITION; za četvrtfinale i finale konkursa za 2018 i 2019 godinu u Novom Sadu. Kolekcija sadrži 50 modnih skica kao i nekoliko realizovanih odevnih modela za potrebe modnih takmičarskih revija na spomenutom modnom festivalu. Kolekcija sadrži 25 ženskih odevnih kreacija i 25 muških odevnih kreacija prikazanih kao modna skica i 4 (od 6 postojećih) realizovanih kreacija prikazanih na modnim takmičarskim revijama pred publikom, stručnim žirijem i predsednicom modnog festivala SFW Svetlane Horvat. Kolekcija pokriva sva 4 godišnja doba i sadrži bogatu paletu boja kao i spoj različitih tekstilnih materijala i inovativnih krojeva. 

MSc inž. Senka Đorđević

Biografija:

Senka Đorđević rođena u Vršcu 02.03.1988. godine. Rano detinjstvo provodi slikajući sa poznatim Vršačkim slikarima mr Zvonimirom Santračem, mr Tomislavom Suheckim i mr Milanom Blanušom. Po zanimanju  je diplomirani master inženjer za dizajn tekstila i odeće. Diplomirala u klasi docenta Vasilija Kovačeva (modnog dizajnera) sa ocenom 10. Nakon studija upisuje školu fotografije u klasi profesora Aleksandra Kelića i Saše Preradovića. Pored toga završava i školu za grafički dizajn u Beogradu. 

  • Član UPIDIV-a sekcija za savremeno odevanje; Novi Sad, 2020, 
  • Član „Belgrade Fashion Week“-a, ujedno i učesnik na raznim takmičarskim finalnim revijama i fotokonkursima pri samom festivalu; Beograd, 2016,
  • Učesnik na „Serbia Fashion Week“-u na finalnoj takmičarskoj reviji „Fashion Talent Designer Competition“ Novi Sad; 2018, 2019,
  • Učesnik „BAFE“-a (Balkan Art Fashion Event) sa svojom modnom kolekcijom i kreacijom za koju osvaja 2 mesto na“ ZIPP IT“ takmičenju u staroj Jugoslaviji i Italiji; Beograd, 2016.
  • Učesnik u finalu „COSMOPOLITEN“ takmičenja („Moje kreativno Ja 2“)  u Zlatnoj kategoriji za Modu i kostim (mentor: Bijana Tipsarević); Beograd, 2016.
  • Iza sebe ima nekoliko kolektivnih i individualnih izložbi i revija. Projekti u pozorištu u polju kostimografije kao i rad na fimu. 

Katalog izložbe možete pogledati na Issuu ili u našem BoxNet folderu

Са отварања изложбе:

Komentari nisu dozvoljeni.