UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Наташа Стојановић Бероња – “Из шкриње сећања”

Изложба “Из шкриње сећања” Наташе Стојановић Бероње од 30. октобра до 18. новембра 2018. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

ИЗ ШКРИЊЕ СЕЋАЊА
Од разнородног предива до уникатног тканог купонастворена је корелација између савременог израза и традиционалних техника ткања забележена у сопственим коренима. Нит, влакно различитог порекла и понашања, другачијих особина је сам по себи био изазов у процесу дизајна узорка. Рашчлањивање форме – пруге, боју, текстуру предива као елемент изражавања наглашена јеулога боје. Богата скала плавичастих, браон, контрастних зелених и љубичастих је палета која је заступљена. Предиво које буди сећање на исечке пејзажа – расцветалебаште, дрвореде, зреле шљиве, где се небо спаја са морем,оранице, преточено је у ткани материјал.

 

Биографија:

Наташа Стојановић Бероња
Рођена 1961. године, живи у Новом Саду .
У чланству УПИДИВ-а од 1988. г одине у секцији за текстил. Статус самосталног уметника има од стицања 1988. године. Завршила средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ У Новом Саду, смер дизајн текстила и одевања. Област уметничког рада је дизајн и ткање уникатних модних детаља, одевних и декоративних тканина. Излагала је на изложбама самостално и колективно.

natasa.stojanovic.beronja@gmail.com

Каталог изложбе можете погледати на Issuu или у нашем BoxNet фолдеру.

Komentari nisu dozvoljeni.