UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Maja Verzotti – “Radost za poneti”

maja_verzotti-glavljeza-800

Izložba “Radost za poneti” – nakit Maje Verzotti od 27. septembra do 16. oktobra 2016. god. u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Iz kataloga:

“Radost za poneti” – Nakit

REČ AUTORA
„Radost za poneti“, osim naziva, predstavlja i stvaralački koncept kojim se vodim prilikom kreiranja. Budući da u nakitu ne vidim isključivo dekorativnu stranu već je on za mene prvenstveno oblik likovnog izraza a koji, zgodno, može da se ponese na sebi, moji komadi, naročito u novijoj fazi, poprimaju formu minijaturne skulpture, ne oslanjajući se na modni trenutak.
Izložba se sastoji iz dve celine od kojih prva, na neki način retrospektivna, kroz odabrane komade predstavlja prikaz višegodišnjeg ovladavanja raznorodnim materijalima i tehnikama a druga je odraz mojih trenutnih preokupacija, igranja sa formom, materijalima, bojom…
… uvek u funkciji radosti, za mene i gledaoca.

Biografija:

Maja Verzotti, rođena 1973.god u Novom Sadu. Završila s.š.d. “Bogdan Šuput”, N. Sad , smer – Grafički dizajn, 1992.god. Tokom i po završetku školovanja bavila se grafičkim dizajnom i ilustrovanjem knjiga za decu u IP “Todor”, ITP “Zmaj” i Zavodu za izdavanje udžbenika i nastavna sredstva u Novom Sadu, kontinuirano do 2000.god., kada napušta stalno zaposlenje i počinje da se bavi primenjenim slikarstvom, vajarstvom, sitnom plastikom, dizajnom i izradom nakita i slikarstvom (pretežno akvarelom) kao Free lance artist. U ovom periodu, kroz kontinuirano samoobrazovanje, uz pohađanje kako domaćih tako i inostranih kurseva na polju lepih umetnosti i umetničkih zanata, stiče neformalno obrazovanje i znanja koja nastavlja da primenjuje u svom radu.
U periodu od 2003. do danas, učesnik je velikog broja likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.
Član UPIDIV-a na sekciji Grafičkog dizajna od 1994.god. Član ULUPUDS-a na sekciji vajanje (nakit i sitna plastika) od 2013.god. Status samostalnog umetnika od 2014.god.
Samostalne izložbe – 7, Grupne izložbe – preko 70.
Trenutno živi i radi u Novom Sadu i Beogradu.

e-mail: verzotti@gmail.com

Katalog možete pogledati na našoj Issuu stranici ili u našem BoxNet folderu.

Komentari nisu dozvoljeni.