УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Маја Верзотти – “Радост за понети”

маја_верзотти-глављеза-800

Изложба “Радост за понети” – накит Маје Верзотти од 27. септембра до 16. октобра 2016. год. у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду.

Из каталога:

“Радост за понети” – Накит

РЕЧ АУТОРА
„Радост за понети“, осим назива, представља и стваралачки концепт којим се водим приликом креирања. Будући да у накиту не видим искључиво декоративну страну већ је он за мене првенствено облик ликовног израза а који, згодно, може да се понесе на себи, моји комади, нарочито у новијој фази, попримају форму минијатурне скулптуре, не ослањајући се на модни тренутак.
Изложба се састоји из две целине од којих прва, на неки начин ретроспективна, кроз одабране комаде представља приказ вишегодишњег овладавања разнородним материјалима и техникама а друга је одраз мојих тренутних преокупација, играња са формом, материјалима, бојом…
… увек у функцији радости, за мене и гледаоца.

Биографија:

Маја Верзотти, рођена 1973.год у Новом Саду. Завршила с.ш.д. “Богдан Шупут”, Н. Сад , смер – Графички дизајн, 1992.год. Током и по завршетку школовања бавила се графичким дизајном и илустровањем књига за децу у ИП “Тодор”, ИТП “Змај” и Заводу за издавање уџбеника и наставна средства у Новом Саду, континуирано до 2000.год., када напушта стално запослење и почиње да се бави примењеним сликарством, вајарством, ситном пластиком, дизајном и израдом накита и сликарством (претежно акварелом) као Фрее ланце артист. У овом периоду, кроз континуирано самообразовање, уз похађање како домаћих тако и иностраних курсева на пољу лепих уметности и уметничких заната, стиче неформално образовање и знања која наставља да примењује у свом раду.
У периоду од 2003. до данас, учесник је великог броја ликовних колонија у земљи и иностранству.
Члан УПИДИВ-а на секцији Графичког дизајна од 1994.год. Члан УЛУПУДС-а на секцији вајање (накит и ситна пластика) од 2013.год. Статус самосталног уметника од 2014.год.
Самосталне изложбе – 7, Групне изложбе – преко 70.
Тренутно живи и ради у Новом Саду и Београду.

е-маил: verzotti@gmail.com

Каталог можете погледати на нашој Иссуу страници или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.