УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Дуња Брановачки – Илустрације

дуњаб_600пx

Од 22-25. септембра 2014. године у простору Галерије Форма, Илије Огњановића 3 у Новом Саду отворена је изложба илустрација Дуње Брановачки.

О изложби:
Када је свет још био млад а људи је било мало, у зимским ноћима које су се чиниле бескрајне, приче су се причале да би се објаснила та далека и безлична пространства, непознати простори који се налазе са друге стране ограде, места у којима обитавају они непознати други.

То је било пре.

Наша цивилизација тежи томе да многе ствари сведе на број, табелу, линију, статистику. Има све мање недирнуте природе и мистерија, све више путева и машина. Доспели смо у другу крајност у којој се све може измерити, анализирати, дефинисати.

Замишљам да постоји једна имагинарна скала. На једном крају је реалност, на другом крају су снови. Овде претеже Аполон, тамо Дионис. Ланац супермаркета насупрот роси у пауковој мрежи и птицама које лете на југ. Не може се живети ни у једној од ових крајности, потребна је равнотежа.

Моја мисија је да наспрам сваке фабрике поставим неко фантастично биће, наспрам паркинга делић зачаране шуме, да радим на постизању равнотеже између имагинарног у стварног у људима. Зато илуструјем бајке.

Биографија укратко:
Дуња Брановачки рођена је 1985 године у Сенти. Похађала је средњу школу за дизајн ‘Богдан Шупут’ у Новом Саду. Основне и мастер студије графичког дизајна завршила је на Академији Уметности у Новом Саду. Запослена је на Факултету техничких наука у Новом Саду на департману за графичко инжењерство и дизајн. Бави се илустрацијом.

Каталог изложбе можете погледати на овом линку или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.