UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Dubravka Ziramov Lazić: Die Lorelei

Nakon zapažene izložbe koja je prikazivala porterete mačaka, izložba „Die Lorelei“ rađena je, takođe u makroformi i otkriva tajne dubine podvodnog sveta.

Dubravka Ziramov Lazić je docentkinja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, izlagala je na više zajedničkih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i višestruko je nagrađivana za svoje radove. Učestvovala je u međunarodnim projektima i na festivalima kao članica žirija.

Autorka izložbu predstavlja, kao seriju fotografija na kojima su forme živih bića (akvarijumskih ribica) na način koji ih transformise u drugačiju vizuelnu predstavu.Rad se nadovezuje na izložbu iz 2002. godine (makro fotografije reptila), činjenicom da su opetu pitanju zamaskirane forme koje se ipak prepoznaju. Pristup fotografijom kao medijem koji ne može da „slaže“, nego uvek nudi objektivni prikaz snimljenog motiva, ovde je opravdan time što su predočeni oblici zadržali svoje organsko poreklo. Dubravka još dodaje da jasna asocijacija na sirenu u naslovu izlože, je inspirisana Hineovom pesmom.

Izložba „Die Lorelei“ biće otvorena do 5.aprila 2010. u Galeriji FORMA, u ulici Ilije Ognjanovića u Novom Sadu.

Komentari nisu dozvoljeni.