УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Дубравка Зирамов Лазић: Дие Лорелеи

Након запажене изложбе која је приказивала портерете мачака, изложба „Дие Лорелеи“ рађена је, такође у макроформи и открива тајне дубине подводног света.

Дубравка Зирамов Лазић је доценткиња на Академији уметности у Новом Саду, излагала је на више заједничких и самосталних изложби у земљи и иностранству и вишеструко је награђивана за своје радове. Учествовала је у међународним пројектима и на фестивалима као чланица жирија.

Ауторка изложбу представља, као серију фотографија на којима су форме живих бића (акваријумских рибица) на начин који их трансформисе у другачију визуелну представу.Рад се надовезује на изложбу из 2002. године (макро фотографије рептила), чињеницом да су опету питању замаскиране форме које се ипак препознају. Приступ фотографијом као медијем који не може да „слаже“, него увек нуди објективни приказ снимљеног мотива, овде је оправдан тиме што су предочени облици задржали своје органско порекло. Дубравка још додаје да јасна асоцијација на сирену у наслову изложе, је инспирисана Хинеовом песмом.

Изложба „Дие Лорелеи“ биће отворена до 5.априла 2010. у Галерији ФОРМА, у улици Илије Огњановића у Новом Саду.

Коментари нису дозвољени.