УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Мирослав Шилић „Архитектура – пројекти и реализације“

Галерија „ФОРМА“ од 28. новембра до 17. децембра 2017.
Изложба „Архитектура – пројекти и реализације“ архитекте и визуелног уметника Мирослава Шилића представља пресек архитектонског стваралаштва у периоду од 2005-2017. године и обухвата селекцију изведених архитектонских објеката, пројекте реконструкција, адаптација и санација, као и нереализоване пројекте.

Биографија

Рођен је 1967. године у Новом Саду. Завршио је Архитектонски факултет у Београду и Академију уметности у Новом Саду. Магистрирао је на Академији уметности у Новом Саду.
Запослен је на Академији уметности у Новом Саду од 2007. Члан је УПИДИВ, ДАНС и ИКС.
Од 2002-10. ликовни уредник часописа ДаНС и других публикација Друштва архитеката Новог Сада (Салон архитектуре, Табаковићева награде за архитектуру, каталози и плакати изложби и сл.), као и бројних монографских публикација из области архитектуре и уметности.
Бави се архитектуром, графичким дизајном и ликовном уметношћу. Излагао је на колективним и самосталним изложбама изложбама у земљи и иностранству, . Учествовао је у раду више интернационалних уметничких пројеката и радионица.

Као аутор, коаутор или део тима радио је на већем броју архитектонских пројеката (Културни центар Новог Сада, Дом спортова Футог, Француски културни центар у Новом Саду, стамбени, приватни и пословни објекти) и пројектима реконструкције, санације и адаптације објеката објеката грађевинског наслеђа за потребе Академије уметности у Новом Саду. Аутор је изложбених поставки Табаковићеве награде за архитектуру, као и сталне поставке Музеја Војводине “Невидљиви фронтови – Први Светски рат у Војводини”.
Добитник је више награда и признања за свој рад.

Каталог изложбе можете погледати на Иссуу или у нашем БоxНет фолдеру.

Коментари нису дозвољени.