UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

SUSRET SA UMETNIKOM: Boško Ševo gost “Art Exclusivea”

12310-sajt-najava

U Kulturnom centru Novog Sada traje ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom “Art Exclusive”, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok.

Nakon susreta s Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim, Jugoslavom Vlahovićem, Martinom CandiromTošom Borkovićem Radulom Boškovićem, ciklus se nastavlja se u sredu, 26. oktobra, u klubu Tribina mladih (19h), predstavljanjem umetnika Boška Ševa.

O UMETNIKU: Boško Ševo rođen je 15. marta 1948. godine u Žitištu. Školu za primenjenu umetnost završio u Novom Sadu 1967. godine. Na Akademiji (danas fakultetu) primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene grafike, diplomirao na vizuelnim komunikacijama u klasi profesora Miloša Ćirića 1974.godine. Od 1974. godine do 1979. godine je bio zaposlen u Televiziji Novi Sad na radnim zadacima ilustratora u Kulturno-umetničkom programu, a nakon toga traži sporazumni raskid radnog odnosa radi daljeg obavljanja umetničke delatnosti u statusu samostalnog umetnika. Od 1985. do 1987.godine radi u srednjoj školi za dizajn “Bogdan Šuput”, kao profesor za grafičku grupu predmeta. Od 1988. predaje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 2003. u zvanju redovnog profesora za stručno umetnički predmet utilitarne grafika. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu predaje predmete: Vizuelne komunikacije, grafički dizajn i grafičko oblikovanje. Boško Ševo 1975. godine postaje član Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine, (UPIDIV) a jedno vreme i kao njegov predsednik. Član je Likovnog kruga Petrovaradinska tvrđava, od osnivanja 1993. godine. Samostalno je izlagao 10 puta, a kolektivno, u zemlji i inostranstvu, 92 puta. Dobitnik je niza priznanja i prvih nagrada na javnim i pozivnim konkursima iz oblasti grafičkog dizajna.

Tekst i fotografija preuzeti iz obaveštenja KCNS.

Komentari nisu dozvoljeni.