УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

СУСРЕТ СА УМЕТНИКОМ: Бошко Шево гост “Арт Еxцлусивеа”

12310-сајт-најава

У Културном центру Новог Сада траје циклус представљања аутора и њихових дела, под називом “Арт Еxцлусиве”, који је осмислио и припремио графичар и дизајнер Дору Босиок.

Након сусрета с Браниславом Банетом Керцем, Зораном Јањетовим, Дејаном Ненадовим, Југославом Влаховићем, Мартином ЦандиромТошом Борковићем и Радулом Бошковићем, циклус се наставља се у среду, 26. октобра, у клубу Трибина младих (19х), представљањем уметника Бошка Шева.

О УМЕТНИКУ: Бошко Шево рођен је 15. марта 1948. године у Житишту. Школу за примењену уметност завршио у Новом Саду 1967. године. На Академији (данас факултету) примењених уметности у Београду, одсек примењене графике, дипломирао на визуелним комуникацијама у класи професора Милоша Ћирића 1974.године. Од 1974. године до 1979. године је био запослен у Телевизији Нови Сад на радним задацима илустратора у Културно-уметничком програму, а након тога тражи споразумни раскид радног односа ради даљег обављања уметничке делатности у статусу самосталног уметника. Од 1985. до 1987.године ради у средњој школи за дизајн “Богдан Шупут”, као професор за графичку групу предмета. Од 1988. предаје на Академији уметности у Новом Саду, а од 2003. у звању редовног професора за стручно уметнички предмет утилитарне графика. На Факултету техничких наука у Новом Саду предаје предмете: Визуелне комуникације, графички дизајн и графичко обликовање. Бошко Шево 1975. године постаје члан Удружења примењених уметника и дизајнера Војводине, (УПИДИВ) а једно време и као његов председник. Члан је Ликовног круга Петроварадинска тврђава, од оснивања 1993. године. Самостално је излагао 10 пута, а колективно, у земљи и иностранству, 92 пута. Добитник је низа признања и првих награда на јавним и позивним конкурсима из области графичког дизајна.

Текст и фотографија преузети из обавештења КЦНС.

Коментари нису дозвољени.