UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Poziv kostimografima za učestvovanje na izložbi kostimografije u Moskvi

poziv

Vinjeta: Nenad S. Lazić

U Moskvi, u muzeju Bakhrushin (Bakhrushin State Central Theatre Museum) održaće se tokom juna i jula 2015. godine Svetska izložba kostimografije. Organizator je OISTAT, a kurator za srpsku izložbu je Miodrag Tabački (ULUPUDS).

 • Izložba treba da predstavi različita kostimografska ostvarenja za period od dvadeset pet godina – od 1990 do 2015. godine. Namera je da se prikaže razvoj ideja, materijala i tehnologije u celom svetu. Izložba treba da proširi horizonte, da inspiriše izlagače i posmatrače, kao i da arhivira i sačuva ove istorijske materijale za buduće umetnike i za publiku.
 •  Očekuju se kostimografski projekti za pozorišne predstave, operu, plesne predstave, film, performans, modu …
 • Broj učesnika nije ograničen.
 • Izlagači treba preko regionalnih kuratora da prilože do pet priloga (fotografije, skice ili oba) za istu predstavu, a mogu učestvovati sa do tri predstave. Prihvataju se i nerealizovani projekti od umetničkog značaja kao i studentski radovi sa jedinstvenim i originalnim konceptom. Izvestan broj realizovanih kostima će takođe biti izložen. Poželjno je učestvovanje i kuratora.
 • Odabrani radovi će biti prikazani kroz printove na izložbi u izložbenom prostoru muzeja Bakhrushin u Moskvi (jun – juli 2015), neki će biti predstavljeni kroz digitalni portfolio. Većina radova će biti štampana u katalogu izložbe.
 • Minimalna rezolucija za štampanje na formatu 24”x36” je 3600×5400, ili 150DPI u 100% veličini (24”x36”) prednost ima 300DPI

Uz ime i prezime autora priložiti (na engleskom jeziku):

 1.  Naziv predstave, ime ličnosti i glumca
 2.  Mesto i vreme nastanka produkcije
 3. Ime reditelja / koreografa
 4. Imena ostalih dizajnera (scenograf, majstor svetla…)
 5. Ime fotografa
 6. Biografiju izlagača (kostimografa) ili druge prikladne informacije
 7. Dokaz o autorskom vlasništvu (samo napisati da je rad vaše autorstvo)
  Skenirane radove uz potrebne podatke slati na adresu: sceniko2013@gmail.com do 20.10.2014.
  Selekcija radova ce se obaviti u ULUPUDS-u i finalno kod organizatora u Moskvi.

Miodrag Tabački, kurator izložbe
Za pitanja – 0638661429

Komentari nisu dozvoljeni.