УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Позив костимографима за учествовање на изложби костимографије у Москви

позив

Вињета: Ненад С. Лазић

У Москви, у музеју Бакхрусхин (Бакхрусхин Стате Централ Тхеатре Мусеум) одржаће се током јуна и јула 2015. године Светска изложба костимографије. Организатор је ОИСТАТ, а куратор за српску изложбу је Миодраг Табачки (УЛУПУДС).

 • Изложба треба да представи различита костимографска остварења за период од двадесет пет година – од 1990 до 2015. године. Намера је да се прикаже развој идеја, материјала и технологије у целом свету. Изложба треба да прошири хоризонте, да инспирише излагаче и посматраче, као и да архивира и сачува ове историјске материјале за будуће уметнике и за публику.
 •  Очекују се костимографски пројекти за позоришне представе, оперу, плесне представе, филм, перформанс, моду …
 • Број учесника није ограничен.
 • Излагачи треба преко регионалних куратора да приложе до пет прилога (фотографије, скице или оба) за исту представу, а могу учествовати са до три представе. Прихватају се и нереализовани пројекти од уметничког значаја као и студентски радови са јединственим и оригиналним концептом. Известан број реализованих костима ће такође бити изложен. Пожељно је учествовање и куратора.
 • Одабрани радови ће бити приказани кроз принтове на изложби у изложбеном простору музеја Бакхрусхин у Москви (јун – јули 2015), неки ће бити представљени кроз дигитални портфолио. Већина радова ће бити штампана у каталогу изложбе.
 • Минимална резолуција за штампање на формату 24”x36” је 3600×5400, или 150ДПИ у 100% величини (24”x36”) предност има 300ДПИ

Уз име и презиме аутора приложити (на енглеском језику):

 1.  Назив представе, име личности и глумца
 2.  Место и време настанка продукције
 3. Име редитеља / кореографа
 4. Имена осталих дизајнера (сценограф, мајстор светла…)
 5. Име фотографа
 6. Биографију излагача (костимографа) или друге прикладне информације
 7. Доказ о ауторском власништву (само написати да је рад ваше ауторство)
  Скениране радове уз потребне податке слати на адресу: sceniko2013@gmail.com до 20.10.2014.
  Селекција радова це се обавити у УЛУПУДС-у и финално код организатора у Москви.

Миодраг Табачки, куратор изложбе
За питања – 0638661429

Коментари нису дозвољени.