UPIDIV | Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine | Association of Applied Arts Artists and Designers of Vojvodina

Konkurs – Pomeranje granica

1925236_664326856965250_1398133001_n (1)Projekat Pomeranje granica za temu ima brisanje linije razdvajanja između primenjene i likovne umetnosti sa polazištem iz oblasti tekstila i odevanja, nadilazeći kovencionalni pristup tradicionalno – moderno u primenjenom.
Cilj projekta je da prikaže i približi širokoj publici nove aspekte aktuelnog umetničkog istraživanja na različite načine : izložba, predavanja, panel diskusije i radionica. Pored ovog cilja težnja projekta je na oživljavanju umetničke scene i privlačenju mladih stvaralaca da se uključe.
Koncept dela i savremni izraz su ključni elementi predloženih dela i tema, sa polazištem za umetničko promišljanje u tekstilu i odevanju.

Projektat je generisan kao izložba sekcije TiSO (Tekstil i savremno odevanje) ULUPUDS-a. Imajući u vidu temu, koja ne daje ograničenja u tehnikama i materjalu, konkurs je otvoren za sve članove ULUPUDS-a i drugih reprezentatvnih profesionalnih udruženja, kao i za studente umetničkih škola i fakulteta.

Konkurs je otvoren do prvog oktobra 2014.godine, žiriranje kao i rezultati konkursa će biti prezentovani do kraja oktobra 2014.godine.
Izložba i prateći program će se održati u izložbenom holu RTS, Takovska 10, Beograd u decembru 2014.godine.

Predviđeno je da će žiri za izložbeni deo dodeliti tri nagrade.

Uslovi izlaganje (za izložbeni deo)
Svaki učesnik može da konkurše sa najviše tri rada ili celine koji su nastali u poslednje dve godine. Prilažu se fotografije ili skice rada (vizuelni prikaz) sa dimenzijama i pisano obrazloženje koncepcije rada. Materijal se priprema prema sledećim propozicijama:

a ) za žiriranje: JPG format, RGB mod, fajl veličine do 500 kb, popunjena prijava

b) za katalog: Skenirani materijal dimenzije 18 cm. po dužnoj strani, snimljen u rezoluciji 300 pixel/inchu, Tif ili EPS format, CMYK mode, i biografija autora do 300 reči.

Prijave slati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com

Konkurs za prateći program
Ideja pratećeg programa je prikazati i uvesti najširu publiku u različite aspekte savremenog umetničkog izražavanja koji počivaju u vizuelnoj umetnosti kroz predavanja i edukativne radionice. Pozivaju se svi zainteresovani da predlože koncept predavanja (u trajanju do 20 minuta) ili jednodnevne radionice iz različitih oblasti vizuelne umetnosti.

Prijave slati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com
Kontakt osoba Snežana Pešić-Rančić Mob. 063/7513291

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, Republika Srbija
Nosioci projekta članovi sekcije TiSO: Snežana Pešić-Rančić i Maja Gecić

Komentari nisu dozvoljeni.