УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

Конкурс – Померање граница

1925236_664326856965250_1398133001_н (1)Пројекат Померање граница за тему има брисање линије раздвајања између примењене и ликовне уметности са полазиштем из области текстила и одевања, надилазећи ковенционални приступ традиционално – модерно у примењеном.
Циљ пројекта је да прикаже и приближи широкој публици нове аспекте актуелног уметничког истраживања на различите начине : изложба, предавања, панел дискусије и радионица. Поред овог циља тежња пројекта је на оживљавању уметничке сцене и привлачењу младих стваралаца да се укључе.
Концепт дела и савремни израз су кључни елементи предложених дела и тема, са полазиштем за уметничко промишљање у текстилу и одевању.

Пројектат је генерисан као изложба секције ТиСО (Текстил и савремно одевање) УЛУПУДС-а. Имајући у виду тему, која не даје ограничења у техникама и матерјалу, конкурс је отворен за све чланове УЛУПУДС-а и других репрезентатвних професионалних удружења, као и за студенте уметничких школа и факултета.

Конкурс је отворен до првог октобра 2014.године, жирирање као и резултати конкурса ће бити презентовани до краја октобра 2014.године.
Изложба и пратећи програм ће се одржати у изложбеном холу РТС, Таковска 10, Београд у децембру 2014.године.

Предвиђено је да ће жири за изложбени део доделити три награде.

Услови излагање (за изложбени део)
Сваки учесник може да конкурше са највише три рада или целине који су настали у последње две године. Прилажу се фотографије или скице рада (визуелни приказ) са димензијама и писано образложење концепције рада. Материјал се припрема према следећим пропозицијама:

а ) за жирирање: ЈПГ формат, РГБ мод, фајл величине до 500 кб, попуњена пријава

б) за каталог: Скенирани материјал димензије 18 цм. по дужној страни, снимљен у резолуцији 300 пиxел/инцху, Тиф или ЕПС формат, ЦМYК моде, и биографија аутора до 300 речи.

Пријаве слати на мејл: pomeranjegranica@gmail.com

Конкурс за пратећи програм
Идеја пратећег програма је приказати и увести најширу публику у различите аспекте савременог уметничког изражавања који почивају у визуелној уметности кроз предавања и едукативне радионице. Позивају се сви заинтересовани да предложе концепт предавања (у трајању до 20 минута) или једнодневне радионице из различитих области визуелне уметности.

Пријаве слати на мејл: pomeranjegranica@gmail.com
Контакт особа Снежана Пешић-Ранчић Моб. 063/7513291

Пројекат је подржало Министарство културе и информисања, Република Србија
Носиоци пројекта чланови секције ТиСО: Снежана Пешић-Ранчић и Маја Гецић

Коментари нису дозвољени.