УПИДИВ | Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине | Ассоциатион оф Апплиед Артс Артистс анд Десигнерс оф Војводина

“Вредности”: 6. Међународни фото-конкурс Ноћи музеја у Новом Саду

Ноћ музеја

Нови Сад, 11. фебруар 2013 – Ноћ музеја у Новом Саду и ОТП банка позивају вас на учешће у наградном фото-конкурсу под називом “Вредности”. Право учешћа имају професионални фотографи, аматери и остали љубитељи фотографије, из Србије и иностранства.

Тема фото-конкурса подразумева одговоре на следећа питања: Шта је за вас вредно и драгоцено? Шта цените, на шта се ослањате, шта вам даје наду? Који начин живота сматрате исправним и које норме понашања важним? Шта су за вас праве вредности?

На конкурс се шаљу фотографије снимљене током 2012. и текуће године. Један аутор може да учествује са највише пет фотографија. Потребно је да их пошаље на е-маил адресу nocmuzejaprogram@gmail.com, у ЈПЕГ формату, резолуцији 300дпи, минималне ширине 1200пx и величине до 5МБ. Уз сваку фотографију, неопходно је послати податке о аутору (име и презиме, адреса и телефон), као и о фотографији (назив фотографије, место и време када је снимљена). Све врсте корекција фотографија су дозвољене.

Учесници морају бити аутори фотографија које пошаљу и имати неотуђива ауторска права на те фотографије, дефинисана важећим законом о ауторским правима. Строго је забрањено копирање таквог садржаја без дозволе аутора. Организатор конкурса одриче се одговорности у случају повреде овог права од стране трећег лица. Организатор има право коришћења свих послатих фотографија искључиво за промоцију фото-конкурса и изложбе одабраних фотографија, у било којем облику и у било којем медију. При томе, организатор ће настојати да наведе име аутора, али не одговара уколико уредништво другог медија то не учини. При оваквом коришћењу, организатор се ослобађа било каквих потраживања од стране аутора фотографија.

Организатор задржава право да не прихвати фотографију за коју сматра да не одговара теми постављеног конкурса и која не задовољава минималне техничке стандарде. Пристигли радови који прођу селекцију стручног жирија биће изложени у Ноћи музеја 18. маја 2013. године у Новом Саду, а најуспешњи аутори награђени. Прву награду ОТП банке, у висини 500€, добија аутор најбоље фотографије, према оцени жирија.

Конкурс је отворен до 1. маја 2013. године.

Слањем фотографија на конкурс, аутор потврђује да се у потпуности слаже са горе наведеним условима. Додатне информације: ноцмузејапрограм@гмаил.цом или 063 249 319, 063 593 100.

И ове године, Ноћ музеја у Новом Саду организује Асоцијација за визуелну уметност и културу „Висарт“, као део националне манифестације којом руководи Уметничко-продукцијска група “Ноћ музеја“.

Коментари нису дозвољени.